89 VISIONS ZWART TRANS.png
 

Recruitment video: jouw vacature vertaald naar impactvolle video
✅ Vanaf slechts €945 & binnen 7 dagen in je mailbox na oplevering script

Steeds meer bedrijven ontdekken dat een recruitment video een onmisbare aanvulling is op de vacature tekst.
Met een recruitment video trek je direct de aandacht en kun je ludiek inspelen op de zachte aspecten van de vacature.
De bedrijfscultuur, toekomstige collega's en waarom men moét solliciteren, breng je juist zo goed over via beeld en geluid.
Bonusvoordeel: een recruitment video deel je eenvoudig via social media voor maximaal bereik!

89 Visions helpt jouw vacature te vertalen naar impactvolle video mét creatieve twist, maar altijd passend bij jouw bedrijf en doelgroep ongeacht vacature, bedrijfscultuur, branche of bedrijfsgrootte. Dat doen we ook nog eens razendsnel: de video ontvang je al binnen 7 dagen in je mailbox na oplevering script.

Jij zorgt voor de vacature en wij voor de rest: van creatief script tot professionele videoshoot waarbij we zelfs jouw meest verlegen collega's op hun gemak krijgen voor de camera. Lees hier meer over onze werkwijze.

Wij creëren recruitment video's die online volledig tot zijn recht komen op bijvoorbeeld jouw website of social media kanalen. Geen langdradige video's, maar kort en bondige omdat social media gebruikers snel hun aandacht verliezen.
Ook leveren we verschillende formaten aan en zelfs ondertiteling zodat de video altijd en overal kan worden bekeken zonder dat daar geluid voor nodig is.

 

Benieuwd naar wat video voor jouw vacature kan betekenen? Laten we vrijblijvend sparren!

📞 of bel 06-55748504

PKF Wallast - September 2021 (7 van 10).jpg

We hebben de samenwerking als erg prettig ervaren, de werkstijl en aanpak van 89 Visions past erg goed bij die van ons. Ondanks dat wij af en toe niet heel goed waren voorbereid en we ons als een vis op het droge voelde, bleef Naftali erg professioneel en ondersteunde hij ons daar waar nodig. Op draaidagen gaf hij zijn input, waardoor we toch weer tot nieuwe en toffe ideeën kwamen. Daarnaast reageren ze snel en komen ze erg gauw met resultaten. Overal dus erg tevreden met hoe alles verlopen is!

Megan de Jong

Corporate recuiter, PKF Wallast

Waarom is een recruitment video zó belangrijk?
(punten verzinnen met haakjes naar 89 visions)

Voordelen van een recruitment video (ofwel een video vacature)

Duidelijk zichtbaar op social media

Bij Hays gebruiken we een tool genaamd VideoMyJob. Hiermee stellen we onze recruiters in staat een recruitment video te maken, speciaal gericht op uw vacature. Zij kunnen deze vervolgens snel en gemakkelijk delen op sociale media. Een voorbeeld van zo’n video vacature ziet u hier.

Wij kunnen desgewenst de video maken in uw huisstijl, of zelfs bij u op kantoor. 

Het is een geweldige manier om op te vallen op social media, je vacatures te vermenselijken en u legt geen beslag op uw eigen marketingteam.
 

Breng uw employer brand tot leven

Online moet uw employer brand authentiek zijn. Video is een goede manier om dit te doen.

Door uw bedrijfscultuur, omgeving en betrokken medewerkers te laten zien, in plaats van er over te schrijven, krijgt u serieuze geloofwaardigheid. Laat bijvoorbeeld ‘een dag uit het leven van een ... ‘ zien.

U kunt de recruitment vacature gebruiken op uw (werken-bij) website, in uw wervingse-mails en bij evenementen. 
 

U kunt uw sollicitatieprocedure uitleggen

Veel organisaties zijn zich er niet van bewust, maar een constante communicatie wordt door kandidaten als het belangrijkste punt ervaren tijdens de sollicitatieprocedure. Kandidaten willen graag weten wat de vervolgstappen zijn en wanneer ze deze kunnen verwachten.

Met het uitleggen van uw sollicitatieprocedure kunt u zich onderscheiden van andere werkgevers. Video kan hiervoor een geweldig medium zijn, zeker wanneer u de video bij een geschreven vacature plaatst. Dit zorgt voor een fijne afwisseling in tekst en beeld.

 
 

Stappen naar jouw succesvolle/impactvolle recruitment video

harry-shelton-lz6AOogDzvU-unsplash.jpeg
harry-shelton-lz6AOogDzvU-unsplash.jpeg
harry-shelton-lz6AOogDzvU-unsplash.jpeg
harry-shelton-lz6AOogDzvU-unsplash.jpeg
harry-shelton-lz6AOogDzvU-unsplash.jpeg
harry-shelton-lz6AOogDzvU-unsplash.jpeg

1) kennismakingsgesprek / aanpak bepalen: 

welke kanalen filmpjes -> best practises (social korte filmpjes etc - let op andere prijzen) - vacature & bedrijf & doelgroep begrijpen


2) script: inhodudelijk wat voor video, welke functie, ze hebben vaak idee, naf adviseert/brainstormt mee in wat naar voren moet komen in filmpje (shotlist: de shoots, klant rijdt, scenes, etc.), ze weten precies wat ze willen zeggen, Naf is vertaalslag van tekst naar video. We maken er een 'leuke' video van.

3) shoot dag: hoe gaat naf te werken?

op eigen locatie/omgeving/ eigen mensen waar ze op gemak voelen - in dagdeel (min 4 uur) om juiste resultaat te halen. We laten de toekomstige collega’s letterlijk en figuurlijk zien.

4) nabewerking

 

5) herziening/doornemen klant, feedback ronde

6) daarna final versie + ondertiteling + dropbox/digitaal aanleveren

Veelgestelde vragen

1) Vraag 1

- Antwoord

2) Vraag 2

- Antwoord

3) Vraag 3

- Antwoord

 
Nieuwsgierig geworden? Neem contact op blabla 

We zijn benieuwd naar jouw project en hoe wij samen content kunnen maken!

Je kunt een mailtje sturen naar
naftali@89visions.nl of vul onderstaand contactformulier in.

Bedankt voor de inzending!